Sötétben tapogatóznak Esztergomban

Nem hirdetnek veszélyhelyzetet Esztergomban a közvilágítás részleges lekapcsolása miatt, viszont a városnak most nincs pénze, hogy kifizesse tartozását a szolgáltatónak – közölte a védelmi bizottság ülése után a polgármester. Kattintson a hirdetre! Tétényi Éva (független) elmondta, hogy azonnali tárgyalásokat kezdeményeznek a szolgáltatást végző Tivi Kft.-vel és az E.ON-nal, hogy minél hamarabb helyreállítsák a közvilágítást, egyúttal kérték a Tivi Kft.-t, hogy a gyermek- és egészségügyi intézmények, valamint a gyalogátkelőhelyek közelében biztosítsák a szolgáltatást.A polgármester hozzátette, 80 millió forinttal tartoznak a szolgáltatónak, szerdán 10 millió forintot már átutaltak, de most nincs több pénzük.A bizottság ülésén a rendőrkapitány elmondta, hogy a Tivi Kft. már augusztus 31-én értesítette őket a közvilágítás lekapcsolásáról, de ettől végül elállt a szolgáltató.”Már a választások előtt ki akartuk kapcsolni a közvilágítást, mert már akkor százmillió forint feletti volt a város tartozása. A Meggyes Tamás vezette önkormányzattól kaptunk valamennyi pénzt, de az összeg felével akkor is adósok maradtak” – mondta el a közvilágítást szolgáltató Tivi Kft. vezetője az MTI-nek.Drága Bálint hozzátette, hogy több százmillió forintért korszerűsítették a város világítási hálózatát, utána azonban megromlott a vállalkozás és az önkormányzat viszonya. A város szerette volna felmondani a szerződést, de a bíróság egyetlen pontban sem adott igazat az önkormányzatnak. Az ügyvezető azt szeretné, ha a város tartaná magát a jogerős ítélethez, azaz igénybe venné a szolgáltatást, és kifizetné az ellenértékét.Kedd este az Esztergomon átvezető 11-es és 10-es utat összekötő megyei főúton, lakóparkokban és több, sűrűn lakott helyen nem gyulladtak fel a lámpák, és ezeken a helyeken azóta sem működik a közvilágítás.

(MTI)


Adósságelrendezési eljárás indult Esztergomban
Adósságrendezési eljárást kell indítani az esztergomi önkormányzatnál – a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság határozata a Cégközlöny internetes oldalán olvasható. Kattintson a hirdetre! Tétényi Éva (független) polgármester kedden kérte a bíróságtól az adósságrendezési eljárás megindítását a város 90 napon túli tartozásai miatt, és megvétózta a fideszes többségű képviselő-testület határozatát, amely arra utasította, hogy további hitelekből fizesse ki a lejárt adósságokat.Az adósságrendezés szabályai szerint innentől csak alapfeladatokat láthat el az önkormányzat; ebbe nem tartozik bele az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának kifizetése.

(MTI)

andre névjegye

blog.hu/user/869474 blog.hu/user/870746 http://blogger.hu/user/170038 https://www.blogger.com/profile/04913511731763672942 https://plus.google.com/116812610149169792129 https://twitter.com/andrelowoa https://twitter.com/andre_lowoa
Kategória: Komárom-Esztergom | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.