Megkezdődött a tettyei palotarom helyreállítása

Január 15-én reggel megkezdődött a tettyei reneszánsz palotarom helyreállítása. Pécs egyik jelképe tavaly tavasszal vált életveszélyessé a nagy esőzések és a közelben folyó szakszerűtlen munkavégzés miatt.

Esztella, panoramio.com)

Két eredménytelen pályázatot és sikertelen közbeszerzést követően fogtak hozzá a tettyei palotarom helyreállításhoz, lekerülnek a falakról a hatalmas védőfóliák. A munka két részből áll, először megszilárdítják az alapot, azután visszahúzzák a megdőlt falakat. Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Társaság igazgatója elmondta, rendkívül bonyolult és veszélyes a munka, körültekintően kell dolgozni, ráadásul sürget az idő is. Két hónapot kapott a kivitelező. A helyreállítás 52 millió forintba kerül. A város egyik jelképe vélhetően a nagy esőzések és a közelben folyó szakszerűtlen munkavégzés miatt vált életveszélyessé tavaly tavasszal. Az igazságügyi szakvélemény még nem készült el, amennyiben bebizonyosodik az emberi mulasztás, úgy büntető feljelentést is tesznek.

Az egykori reneszánsz palotát Szatmári György pécsi püspök építtette a XVI. században. A palota épségben kerülhetett a törökök kezébe, akik derviskolostorként (törökül: tekke) használták. A XVIII. század végén lakatlanná vált.

forrás: MR1 Kossuth Rádió

andre névjegye

blog.hu/user/869474 blog.hu/user/870746 http://blogger.hu/user/170038 https://www.blogger.com/profile/04913511731763672942 https://plus.google.com/116812610149169792129 https://twitter.com/andrelowoa https://twitter.com/andre_lowoa
Kategória: Baranya | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.