Sorra dőlnek össze a házak Kulcson

Tovább mozog a partfal a Fejér megyei Kulcson, ahol kedd óta 35 embernek kellett elhagynia az otthonát; a községben 20 húsz épületet valószínűleg le kell bontani – közölte a település polgármestere. Előző nap újabb 20, péntek reggelre pedig további 15 centimétert mozdult el a löszfal – közölte Kiss Csaba.

A Deák Ferenc és a Hullám utca között lezárt mintegy 400 méteres területről a tűzoltók, a katasztrófavédelmi szakemberek és polgárőrök segítségével még mindig mentik ingóságaikat a veszélybe került házak tulajdonosai.

Mivel a partfalmozgás következtében összetöredezett utak gépkocsival járhatatlanok és balesetveszélyesek is, kézben, gyalogszerrel hordják ki az épületekből a bútorokat és egyéb ingóságokat. A területen lakó családok többsége rokonoknál talált átmeneti menedéket, néhány család elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

A partfalmozgás következtében egy ház már összedőlt, kettő omlásközeli állapotban van, húsz-huszonkét épületet pedig nagy valószínűséggel le kell majd bontani – mondta a független polgármester. Közlése szerint a rendőrök és a polgárőrök éjjel-nappal járőröznek a lezárt területen, őrzik az elhagyott épületekben még ott levő értékeket, ügyelnek arra, hogy az ingatlantulajdonosok se kockáztassák az életüket.

Az önkormányzat pályázattal fordult a vis maior alaphoz. Korábban már megpróbált ugyan pályázat útján pénzt szerezni a partfal megerősítésére, de pályázata eredménytelen volt.

(MTI)

andre névjegye

blog.hu/user/869474 blog.hu/user/870746 http://blogger.hu/user/170038 https://www.blogger.com/profile/04913511731763672942 https://plus.google.com/116812610149169792129 https://twitter.com/andrelowoa https://twitter.com/andre_lowoa
Kategória: Fejér | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.