Visszatértek az oroszok Sármellékre

Leszállt az első, Moszkvából érkező gép a Fly Balaton Nemzetközi Repülőtéren, amely az elmúlt években leginkább németországi desztinációkból fogadott járatokat. Az első 131 orosz turistát két héten belül követi a következő csoport. Augusztus végéig rendszeresen érkeznek a gépek Moszkvából a Balaton partjára.

Pár napja leszállt az első, Moszkvából érkező nyári charter-járat a Fly Balaton Nemzetközi Repülőtéren. A Skyexpress Boeing 737-500-asával 131 utas érkezett Sármellékre. A turisták 13 napos balatoni nyaralásra érkeztek, a nyári szezonban, egészen augusztus végéig folyamatos lesz a légi összeköttetés az immáron egész évben működő légikikötő és az orosz főváros között.

A Fly Balatonnál április közepén kezdődött a nyári szezon, a reptér azóta hetente három-négy charter-járatot fogad. Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, Hamburgból, Berlinből és Erfurtból, illetve Lipcse és Drezda reptereiről kéthetente érkeznek a járatok – egészen október közepéig.

“Bár már csak a jövő évben számolunk menetrendszerinti járatok indításával, ettől függetlenül a reptér forgalma elvárásaink szerint alakul” – hangsúlyozta dr. Mihálka Tibor, a repteret üzemeltető cég kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója. “A Moszkvából most érkező, összesen nyolc járat jelentős lépés, hiszen a balatoni reptér megjelent a mind nagyobb vásárlóerővel bíró orosz piacon, így a lehetőségek kiaknázásával esélye nyílik további járatok fogadására is” – tette hozzá.

A társaság 2010 áprilisában dobott mentőövet a felszámolási eljárással terhelt reptérnek. A üzemeltető az elmúlt évben a légikikötő újraindítását, az egész éven át tartó működés feltételeinek megteremtését tűzte ki célul. Fontosnak tartották, hogy a légikikötő több lábon álljon, ezért a társaság új vezetése nem csupán az utasszállítás fellendítésére kívánt koncentrálni.

“Önmagában jelentős érték, hogy sikerült megtartani a légiközlekedés térképén a balatoni repülőteret. Az idei esztendő feladata a járatok számának bővítése, a cargo-forgalom megerősítése és a kisgépes forgalomhoz kapcsolódó szolgáltatások további fejlesztése” – emelte ki a kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgató.

Továbbra is folynak ugyanakkor a tárgyalások új járatok indításáról – ennek részeként született megállapodás moszkvai charterek fogadásáról is. A Fly Balaton nyereséges működésének megteremtéséhez elengedhetetlen a menetrend szerinti járatok indítása is, erről a cég több légitársasággal folytat tárgyalásokat.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=882907

andre névjegye

blog.hu/user/869474 blog.hu/user/870746 http://blogger.hu/user/170038 https://www.blogger.com/profile/04913511731763672942 https://plus.google.com/116812610149169792129 https://twitter.com/andrelowoa https://twitter.com/andre_lowoa
Kategória: Zala | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.