Bosch rabszolgatáborok: az életedre tervezve

A napokban tudomásunkra jutott információk szerint a Bosch érdekes újításokat vezetett be a költségeinek csökkentésére. A miskolci egyes gyárcsarnokban a munkások béréből kezdték levonni a légkondicionáló fenntartási költségeit, a wc-papír és a kézmosó szappan, továbbá a padlófényezés(!) árát. Így az amúgy is túlhajszolt dolgozók alacsony fizetése még tovább csökkent. Teszik mindezt úgy, hogy a heti kötelező munkaóra gyakran 60 órát is meghaladja. Munkaügyi ellenőrzések persze vannak, de vagy nem találnak rendellenességet (repülnek a borítékok az ellenőröknek), vagy elhanyagolhatóak a büntetések.

Az intézkedést követően tömegével számoltak le régi dolgozók, de a borsodi helyzetet jól jellemzi, hogy a munkanélküliségbe kényszerített tömegekből még így is vannak, akik vállalják ezeket a munkakörülményeket.

Persze nem mindenki bírja. Vannak például, akik a pszichiátriára kerültek idegi túlterhelés miatt, és pereskednek a gyárral. Jellemző még, hogy a parancsokat szolgalelkűen végrehajtó, erőszakos, buta embereket teszik meg vezetőnek, akik agresszíven hajszolják társaikat, valamennyivel magasabb bérért. Az embernek a szögesdrót, az őrposztok és a biztonsági őrök láttán az a véleménye támad, hogy nem munkahelyen, hanem börtönben vagy rabszolgatelepen van. De ismerve a mai luxusbörtönöket, valószínűleg ott is jobbak a körülmények.

A gyári dolgozók előtt tartott évértékelők arról szólnak, hogy a 108%-os termelést sajnos nem lehetett 113%-ra fokozni és ez milyen rossz. Csak a kitűzött célokról beszélnek, amit éppen nem sikerült teljesíteni, és hogy keményebben kell dolgozni. Azt viszont nem említik meg, hogy az állítólag kiválóan dolgozó német munkásoknál a magyarnak legalább kétszer többet kell dolgoznia, ugyanolyan minőségen, ötöd vagy hatodannyi bérért.

A munkások felváltva hol a kormányt, hol a Bosch-t, hol a magyar vezetést hibáztatják. Kevesek előtt nyilvánvaló, hogy a Bosch mint multinacionális cég a cionista (a multinacionális mindig azt jelenti hogy zsidó – nem német, nem francia, nem angol, hanem zsidó) világhatalom rabszolgatelepe, és természetszerűleg ennek a világhatalomnak a helyi érdekképviselete a kormány. Vagyis hogy a multik alkalmazzák a kormányt, mint a nép elleni érdekképviseleti szervet. Nem két hatalom ez, hanem egy. A kormány minden lépése a multik hatalmának fenntartásáért van, a multi bankokért és a multi gyárakért és a multi kereskedőkért. A kormány munkatörvényei csak a multiknak kedveznek, nyilvánvaló tehát, hogy ki a felelős. A cég magyar vezetését meg felesleges hibáztatni, mert legfeljebb magyarul beszélő emberek, de nem magyarok, hanem zsidók. Ideje lenne a munkásoknak ezt felismernie.

Mindenesetre előfordult már, hogy vezető beosztású emberek a Boschnál is kaptak pár pofont a dolgozóktól. Reméljük előbb-utóbb ez rendszeres lesz, és a népakarat véget vet mindenestől a kizsákmányolásnak.

Tálas András

andre névjegye

blog.hu/user/869474 blog.hu/user/870746 http://blogger.hu/user/170038 https://www.blogger.com/profile/04913511731763672942 https://plus.google.com/116812610149169792129 https://twitter.com/andrelowoa https://twitter.com/andre_lowoa
Kategória: Borsod-Abaúj-Zemplén | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.