Brutális légszennyezés Kolontár környékén

Kolontár. Légszennyezettségi adatok. Tapolcai bajtársunk hívta fel a figyelmünket, nézzünk rá az időtérkép légszennyezettségi adataira.

Amit ott láthattunk, meglehetősen durva képet mutat. Kíváncsian várjuk a kormány intézkedéseit. Ha nem tesznek semmit, vagy mint a csernobili katasztrófa idején jelentéktelennek minősítik a pánik elkerülése végett, az akár a bűncselekmény kategóriájába is eshet. Kolontáron a legmagasabbak az értékek.

Köze van ehhez a kolontári vörösiszap tározó katasztrófájának? Mennyire tartós és mennyire károsítja a környezetet a jelenlegi szennyezettség? Külön kiemelnénk azt is, hogy az időkép ezen az egy mérési helyen nem írja ki a levegőben található káros anyagok összetételét.

Most már ideje lenne, ha az ország vezetői kibújnának a fővárosi steril és légkondicionált páholyaikból, és nyilatkoznának, hogyan lehetséges ez? Ezek szerint nem tettek meg mindent az ott lakó emberek egészsége védelmében? Ha nem, miért nem? Ha olyan mértékű a szennyezés, hogy ennek a töredékénél már leállítják a forgalmat Budapesten, akkor miért hallgat a média és a minisztériumok?

A környéken élők követeljék a korrekt tájékoztatást és a megfelelő lépéseket az ország vezetőitől!

Tálas András

andre névjegye

blog.hu/user/869474 blog.hu/user/870746 http://blogger.hu/user/170038 https://www.blogger.com/profile/04913511731763672942 https://plus.google.com/116812610149169792129 https://twitter.com/andrelowoa https://twitter.com/andre_lowoa
Kategória: Veszprém | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.