Világosság útja született Pápán

A keresztút mintájára a Fény útja nevet viseli az a tizennégy stációból álló elmélkedéssorozat, amelyet a pápai Szent Benedek plébánia udvarán áldott meg Márfi Gyula veszprémi érsek július 22-én.

Januárban vetődött fel a gondolat, hogy a plébánia udvara alkalmas hely lenne egy elmélkedéssorozat helyszínéül. Pápán szép példák vannak erre: így a Kálvária-templom életnagyságú keresztút-állomásai a Kálvária-dombbal vagy a Szent József-kápolna udvarán álló Házaspárok útja. Ezek mintájára az egyházközség ritka, szép elmélkedés-utat hozott létre a plébánián: a Fény útját.

Az egyes stációk elmélkedései azokról az eseményekről szólnak, amelyek Jézus Krisztussal a feltámadás és az első pünkösd közötti időben történtek. A tizennégy stáción jól követhetők a húsvéti vasárnapok evangéliumainak eseményei.

A munkálatok hatalmas összefogás eredményeként valósultak meg. Megmozdult az egyházközség minden tagja: egyesek anyagiakkal, mások kétkezi munkával, sokan imádságukkal járultak hozzá a munkálatok sikeréhez. Az egyes stációkat magánszemélyek és családok „fogadták örökbe”. A példás együttműködés során baráti családok vagy egy családon belül több generáció fogott össze annak érdekében, hogy minden stációnak legyen gazdája.

Mail József apát és Szijártó László káplán is a munkálatok mellé állt. A faragásokat Nyulasi József fafaragó mester, a műkő stációkat Németh János kőfaragó mester, a grafikákat Ughy Miklós festőművész, a kovácsoltvas gyertyatartókat Laczkó József lakatosmester készítette. Idősek és fiatalok heteken át dolgoztak az udvar parkosításán.

Céljuk, hogy e stációkkal is Jézus világosságát vigyék az emberek közé. „Hiszen az igazi fény Jézusból árad és nem belőlünk. Jézus ragyog keresztül mások felé” – olvasható a személyes beszámolóban, az egyházmegye honlapján.

Veszprémi Egyházmegye/Magyar Kurír

andre névjegye

blog.hu/user/869474 blog.hu/user/870746 http://blogger.hu/user/170038 https://www.blogger.com/profile/04913511731763672942 https://plus.google.com/116812610149169792129 https://twitter.com/andrelowoa https://twitter.com/andre_lowoa
Kategória: Veszprém | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.