A pannonhalmi Szent Márton-bazilika felszentelése

Befejezéséhez közeledik a pannonhalmi bazilika felújítása. Felszentelésére augusztus 27-én, hétfőn 16 órakor kerül sor.

A John Pawson angol építész tervei alapján végzett felújítás során megújultak a bazilika gépészeti elemei, új padozatot, bútorzatot, világítási- és hangosítási rendszert, valamint új oltárt, ambót és keresztkutat kapott a templom. Restaurátori munkával letisztították a kő- és falfelületeket, valamint a mennyezetfreskókat.

A bazilika felszentelésére augusztus 27-én, hétfőn 16 órakor kerül sor. Az alábbiakban a bencés szerzetesközösség meghívóját olvashatják.

Kedves Barátaink! Közel egy évig tartó kivitelezési munkálatok után a pannonhalmi Bazilika felújítása a végéhez közeledik. Az ülőhelyek korlátozott száma miatt a templomszentelés liturgiáján a Bazilikában csak a névre szólóan meghívott vendégeink tudnak részt venni. Közéjük tartoznak a bencés család tagjai: a bencés szerzetesek, egyházi és közéleti személyiségek, valamint a bencés oblátusközösség, a bencés diákszövetség és a Pannonhalmi Területi Apátság plébániáinak meghívott képviselői.

Ugyanakkor szeretnénk, ha mindazok, akik Pannonhalmával kapcsolatban állnak, osztoznának velünk nagy ünnepünkben. Szeretettel várjuk tehát minden barátunkat 2012. augusztus 27-én, hétfőn 16.00 órára a Bazilika előtti térre, ahol kivetítő segítségével bekapcsolódhatnak a felszentelési liturgiába. A felszentelés után lehetőség nyílik a felújított Bazilika megtekintésére.

Vendégeink a Főapátság várkörről nyíló bejáratán tudják megközelíteni a torony előtti teret 15.45-ig. Eső esetén a kivetítőt a tornateremben állítjuk fel. Az autóikat a kertészet mellett található parkolóban tudják elhelyezni. Kérjük az Urat, hogy felújított Bazilikánkban felhangzó Igéje találjon visszhangra mindannyiunk szívében, s egykor vezessen el bennünket mennyei házába is.

Asztrik főapát és a pannonhalmi bencés szerzetesközösség

Magyar Kurír

andre névjegye

blog.hu/user/869474 blog.hu/user/870746 http://blogger.hu/user/170038 https://www.blogger.com/profile/04913511731763672942 https://plus.google.com/116812610149169792129 https://twitter.com/andrelowoa https://twitter.com/andre_lowoa
Kategória: Győr-Moson-Sopron | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.