Keresztútmegáldás és múzeumátadás Karancsságon

December 14-én Beer Miklós váci megyéspüspök átadta a Nógrád megyei Karancsság községben az Egyháztörténeti Múzeumot és megáldotta a Nepomuki Szent János-kápolna és a templom között épített keresztutat.

Az ünnepség a múzeum átadásával vette kezdetét, Petrás Mária kerámiaművész énekszolgálatával. A szalagátvágás és a keresztút megáldása után kezdődött délután három órakor az ünnepi szentmise, amelyet a főpásztor mutatott be, Kapás Attila plébános koncelebrálásával és Gyurkó Géza diakónus szolgálatával.

A szentmise előtt a település polgármestere, a záró áldás előtt pedig Kapás Attila köszöntötte mindazokat, akik hozzájárultak az ünnephez: Tóth András pályázatírót, Petrás Mária kerámiaművészt, a kivitelező cég képviselőjét, valamint azon cégek vezetőit, akik a keresztút díszkivilágítását biztosították. Örömvasárnap közeledtével az ünneplő közösség együtt örvendezett a községet és a lelkeket gazdagító Egyháztörténeti Múzeum és a keresztút létrejöttének. A gondviselő Istenre hagyatkozva mertek nagyot álmodni, mertek tenni, és összegyűlhettek ünnepelni.

Váci Egyházmegye/Magyar Kurír

andre névjegye

blog.hu/user/869474 blog.hu/user/870746 http://blogger.hu/user/170038 https://www.blogger.com/profile/04913511731763672942 https://plus.google.com/116812610149169792129 https://twitter.com/andrelowoa https://twitter.com/andre_lowoa
Kategória: Nógrád | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.