“A múltat megérteni…”

Átadták a pápai Esterházy-kastély mintegy kétmilliárd forintból felújított főépületét pénteken. Az ünnepségen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a múltat megérteni és megismerni a mai kor felelőssége. -tudósít a dologról az MTI.

Átadták a pápai Esterházy-kastély megújult főépületét

“…a múltat megérteni…”
-Magyarországon már nincs élő ember, aki ARRÓL a múltról beszámolhatna, amit ez a kastély jelképez. Az átadási ünnepség valamennyi korhű bábjával egyetemben.

Átadták a pápai Esterházy-kastély megújult főépületét

“…a múltat megérteni…”
-AZT A MÚLTAT a ma és a jövő generációi csak akkor tudnák, ha a tegnapi ünnepélyes átadón fölvonultatott MÚLTBÉLI arisztokratákat megjelenítő operettfigurák mellett lehetett volna látni ANNAK A MÚLTNAK “egyéb mellékfiguráit” is. De azok a “mellékfigurák” rontották volna az ünnepélyes átadás fényét. A jobbágyok, zsellérek, szolgálók figurái.
Na őket-azokat a korabeli figurákat-nem jelenítették meg tegnap. Csak a pompát.

Átadták a pápai Esterházy-kastély megújult főépületét

Pedig a múlt megértéséhez ők is kellenének. Persze-meglehet-akkor a múlt kevésbé lenne annyira pompás és kívánatos, mint azt a mostani megértetni szándékozók szeretnék. A főúri Magyarország múltját.
De ne sírjon emiatt a szánk! Hiszen banne élünk! Ki-ki a maga helyén. Saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a múltat.
Lázár OTT FENT!-mi pedig ITT LENT!

Átadták a pápai Esterházy-kastély megújult főépületét

andre névjegye

blog.hu/user/869474 blog.hu/user/870746 http://blogger.hu/user/170038 https://www.blogger.com/profile/04913511731763672942 https://plus.google.com/116812610149169792129 https://twitter.com/andrelowoa https://twitter.com/andre_lowoa
Kategória: Veszprém | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.