ZDF, a német közszolgálati csatorna egy egész riportot szentelt Orbán Viktor második otthonának, Felcsútnak.

A ZDF német közszolgálati csatorna Ma Európában című magazinműsora Felcsúttal foglalkozott. Orbán Viktort jobboldali nacionalista vezetőnek nevezve a riportban azt mondták: a magyar kormányfő egyre inkább egyeduralkodóvá válik, az uniós pénzeket pedig kérdéses beruházásokra használják fel Magyarországon.
A ZDF riportere Felcsútra utazott, ami a beszámoló szerint “első látásra nem egy metropolisz”, de a falu egyre inkább egy “kalandparkhoz” hasonlít.

A riportban megszólal Mészáros János felcsúti polgármester-helyettes, aki Mészáros Lőrinc faluvezető, Orbán Viktor régi jó barátjának öccse. Ő azt mondta: egész Magyarország irigykedve nézi azt, ami a falujukban zajlik.
A riportban elhangzik, hogy Orbán nagy focirajongó, így épült is egy stadion, illetve itt működik a Puskás Akadémia is, de parkot, műtavat, wellness hotelt is terveznek, illetve ide roboghat egy nosztalgia kisvasút is, sőt: reptér is épülhet.
A falu jegyzője, Sisa András a riportban azt mondta: ezek mind-mind nagyon hasznos dolgok a turizmus szempontjából.
A riporter megszólaltatta az Átlátszó újságíróját is, aki elmondta, hogy a kormány 600 milliót biztosít a kisvasút megépítésére.
(HVG)

andre névjegye

blog.hu/user/869474 blog.hu/user/870746 http://blogger.hu/user/170038 https://www.blogger.com/profile/04913511731763672942 https://plus.google.com/116812610149169792129 https://twitter.com/andrelowoa https://twitter.com/andre_lowoa
Kategória: Fejér | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.