Nem semmi ez!

Egy társasház sarkán át építenek kerékpárutat Szombathelyen. A tervezőknek nem tűnt fel, hogy a tízemeletes épület útban van, de sokáig a kivitelezők sem gyanakodtak. Kiásták és lebetonozták az alapot, lerakták a szegélyköveket egészen a falig, majd folytatták a túloldalon. Már csak az aszfaltozás maradt hátra, amikor egy közelben élő újságíró lefotózta a helyszínt és az önkormányzathoz fordult. Az építkezést félbe hagyták, a szakaszt újra kell építeni – hangzott el az RTL Híradóban.
Az épülő út feléig benyúlik a társasház sarka, de nem ez egyetlen problémás pont: három olyan épület is van, amely az út útjában áll.
A tervezésbe csúszhatott valami hiba, a házak 40 éve ott állnak már ugyanis.
Az egyik helyi internetes portál újságírója a közelben lakik. Azt mondta: már az alapok kiásásánál látszott, hogy nem lesz jó a kerékpárút. Feltették kérdéseiket a városháza illetékeseinek, akik azt válaszolták: kimentek a helyszínre, és megállapították, hogy egy ház van a kerékpárút útjában.
A városháza illetékesei a kivitelezővel és a tervezővel közösen keresik a megoldást. Az biztos, hogy a problémás szakaszt vissza kell bontani.

Szombathely déli városrészében több mint 140 millió forintból építenek kerékpárutat, uniós és itthoni forrásból. A problémás, 380 méteres szakasznak már tavaly el kellett volna már készülnie.
Az RTL Híradó úgy tudja: a kerékpárutat és a járdát fél méterrel arrébb építik újra, de akkor meg a fákat kell kivágni, mert azok lesznek útban. A lakók aláírásokat gyűjtenek, nem szeretnék, ha kivágnák a fákat.
(HVG)

andre névjegye

blog.hu/user/869474 blog.hu/user/870746 http://blogger.hu/user/170038 https://www.blogger.com/profile/04913511731763672942 https://plus.google.com/116812610149169792129 https://twitter.com/andrelowoa https://twitter.com/andre_lowoa
Kategória: Vas | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.