Orbán jó barátjánál, Mészáros Lőrincnél újra csilingel a kassza

Felújítják a szilvásváradi lovardát, stadion is lesz benne, a Mészáros és Mészáros Kft. egy másik céggel összeállva az előzetesen becsültnél 1,6 milliárddal drágábban, nettó 6,2 milliárdért végzi a munkát, a cechet a magyar adófizetők állják.

Az Orbán Viktor jó barátjának számító felcsúti polgármester és felesége tulajdonában álló cég megint zsíros megbízáshoz jutott. A Mészáros és Mészáros Kft.-ből és az egri székhelyű Euro Campus Kft. nyerte meg a szilvásváradi lovasközpont kialakítására kiírt pályázatot. Ráadásul az előzetesen becsültnél 1,6 milliárd forinttal drágább, nettó 6,2 milliárd forintos ajánlattal nyerték el a megbízást, szúrta ki a napi.hu.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad projektjét a kormány kiemelt fejlesztéssé nyilvánította, a cechet a magyar adófizetők pénzéből állják.

Két év alatt kell elkészülni a munkával. Az első ütemben a régi lovardát kell átalakítani és egy új, fedett lovardát építeni, lovaspályákkal, lelátóval, boxokkal, gazdasági épületekkel és kiszolgálóhelyiségekkel. A második ütemben parkoló-, közmű- és útépítés, valamint környezetrendezés a kivitelező cégek feladata, majd a harmadik ütemben egy stadiont kell építeniük, benne lovas verseny- és gyakorlópályákkal, továbbá felújítani a meglévő versenyirodát, zsűri tornyot és öltözőket, foglalja össze a napi.hu a teendőket.

A Mészáros és Mészáros Kft.-hez köthető több projekt is fut. A győr-gönyűi kikötő fejlesztésében is részt vesznek egy olyan konzorcium tagjaként, amelyik nettó 6,9 milliárd forintért végzi a munkát. Ennél nagyobb falatnak látszik egy árvízvédelmi megbízás: egy másik céggel közösen nettó 9,9 milliárdért a Hármas-Körös és a Hortobágy-Berettó árvízvédelmi munkáit végzik.

A Mészáros és Mészáros Kft. négy év alatt megtízszerezte a bevételét, tavaly a nettó árbevétel megközelítette a 10 milliárd forintot. Ebből bő 1,8 milliárdos adózott profit maradt, és majdnem az egészet a tulajdonosok ki is vették a cégből.

Mészáros Lőrinc másik érdekeltsége, a Búzakalász Mezőgazdasági Kft. indult és nyert is a földpályázatokon, az első napon, amikor a Fejér megyei földekre lehetett licitálni, megvettek bő 100 millió forintért egy területet, amelyet eddig ez a cég bérelt.

HVG

Bal-Rad komm: Lovasstadion zsüritoronnyal és órával. Most jövünk csak rá, hogy milyen sivár is az életünk lovasstadionok nélkül. PÓTOLNI KELL! Szilvásváradon már léptek is ez ügyben. Épp ideje volt! Hát hogy a Lőrinc barát? Meg kissé drágábban?
Uggyammááá! Puszta irigykedés az egész! MINŐSÉG LESZ OTT KÉREM! A lovak is megnyalják mind a négy patájukat! Olyan minőség lesz. Brutto 7,9 milliárdból.

andre névjegye

blog.hu/user/869474/tab/data , blog.hu/user/870746/tab/data , www.blogger.com/profile/04913511731763672942 , www.blogger.com/profile/16789293116260086317 , blogger.hu/user/170038 , blogger.hu/user/182984 , gloria.tv/lowoa , twitter.com/andrelowoa , twitter.com/andre_lowoa ,
Kategória: Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..