DAKK-SZKT-Inter Tan-Ker

A Szegedi Közlekedési Társaság (hivatalos nevén: Szegedi Közlekedési Kft., köznyelvben: SZKT) Szeged város villamos üzemű tömegközlekedését (villamos, trolibusz) ellátó, önkormányzati tulajdonú cég. Emellett ők üzemeltetik a Szegedi repülőteret is.

A Bács Volán Zrt. egy magyarországi közlekedési vállalat volt. Ellátási területe Bács-Kiskun megye délnyugati és kis részben Baranya megye Dunától keletre fekvő részére koncentrálódott.

A Körös Volán Autóbuszközlekedési Zrt. egy magyarországi közlekedési vállalat volt, Békéscsaba székhellyel.

A Kunság Volán Autóbuszközlekedési Zrt. egy magyarországi közlekedési vállalat, amely Bács-Kiskun megyében (főleg annak középső és északi területein) látja el a helyközi közlekedést, valamint helyi autóbusz-járatokat üzemeltet Kecskemét közigazgatási határán belül.

A koncesszió szellemében és a keresztfinanszírozás megszüntetése érdekében a vállalatból 1989 és 1993 között számos kft. vált ki. A Kunság Volánból kivált Kft-k: FRIKUS Kecskemét Szállítási Kft.: 1990. november 1-jén 21 tehergépjárművel, 43 millió forint alaptőkével alakult meg. Tulajdonosai a Kunság Volán, illetve a Frikus Friedrick Kraftwagentransport und Spedition GmbH.. (A kft. 2000. január 1-jén 25 tehergépkocsival fuvarozott.) Autó Univerzál Kft.: Az 1991-ben alakult vállalat munkatársai végzik a mai napig a karbantartási munkákat a kecskeméti telephelyen, a Kunság Volánnak ötvenszázalékos tulajdona van benne. Volántechnika Kft.: gépjármű-karbantartás, a kiskunfélegyházi telephely kiszolgálásának céljára alakult 1992-ben. Volán Kunsped Kft.: amely mintegy ötven teherautóval szolgáltatva a legnagyobb kivásárló volt. Volántrans Fuvarozási Járműjavító és Szolgáltató Kft.: a Kunság Volánnak kilencvenszázalékos tulajdonjoggal rendelkezik az 1992-ben alakult kalocsai vállalatban. Teletank Üzemanyagtöltő, Szolgáltató Kereskedelmi Kft.: Az 1992-ben alakult vállalat kecskeméti telephelyén működik, kilencvenszázalékos részesedése van a vállalatban a Kunság Volánnak. A Kft. 2010-ben csődbe ment és visszaolvadt a Kunság Volán Zrt-be. Jelenleg a KV ZRT. saját tulajdonú automata rendszerű üzemanyagtöltő állomásaként működik. Volán Start Kft.: Kunság Voláné majdnem az egész kft., a Kunság Volán kilencven hétszázalékos részesedéssel rendelkezik. A Kiskunhalason működő vállalat szintén karbantartási szolgáltatást kínál 1993. február 1. óta. A Kft. csődbe ment és visszaolvadt a Kunság Volán Zrt-be. Jelenleg a KV ZRT. saját javítóbázisaként működik Kiskunhalason. A BETKUN TRANS Fuvarozási, Szállítmányozó Építőipari és Szolgáltató Kft.: amely szintén a vállalat többségi tulajdonával alakult, 1998-ig működött. Kunság Taxi Kft.: A vállalat önállóvá vált dolgozóiból alakult. Kezdetben a vállalat lízingelte számukra a gépkocsikat. Ma nincs kötődésük a vállalathoz. MOT-AUTÓ Autóalkatrész-Kereskedelmi Kft.: Ez a vállalat az LIAZ gyári képviseletét is ellátta, alakulásakor húszszázalékos tulajdona volt a Kunság Volán. Ma nincs kötődése a vállalathoz.


A Tisza Volán Közlekedési és Szolgáltató Zrt. (közismert nevén Tisza Volán) egy megszűnt magyarországi közlekedési vállalat, ami Csongrád megye helyi és helyközi autóbusz-közlekedését látta el. Székhelye Szegeden, a Bakay Nándor utcai telephelyen volt. Jogelődje 1950. október 1-jén alakult meg Szegedi Teherfuvarozási Vállalat néven, ekkor Békés és Csongrád megye teherfuvarozását bonyolította le. Az évtized folyamán a vállalat kettészakadt, végül 42. számú, majd 1961-től 10. számú Autóközlekedési Vállalatként már csak Csongrád megye közlekedését irányította. 1963 folyamán átvette Szeged helyi buszjáratainak üzemeltetését is az SZKT-tól. A megyeszékhelyen új telephely létesítése indult meg, amit 1968-ban avattak fel. A következő évre a megye minden települését bekapcsolták a közösségi közlekedésbe. 1970-ben a társaság a Volán 10. számú Vállalat nevet vette fel. A cég országszerte foglalkozott teherszállítással ebben az évtizedben, sőt, az alkalmazottak külföldön is besegítettek különböző építkezéseken. 1984-ben a neve Tisza Volán lett, és az 1980-as években több elismerő oklevéllel jutalmazták a társaság tevékenységét. 1993 legelején teljes mértékben állami tulajdonúvá vált, ettől kezdve Tisza Volán Közlekedési és Szolgáltató Részvénytársaság néven üzemelt tovább.


A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (röviden DAKK Zrt.) Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye, valamint Baranya megye Mohácsi járásának keleti, a megye többi részétől híd híján a Duna által elvágott részének autóbusz-közlekedését látja el 2015. január 1-jétől, az egykori Bács Volán, Körös Volán, Kunság Volán és Tisza Volán jogutódjaként. Autóbusz-állomásai Bácsalmáson, Baján, Békésen, Békéscsabán, Csongrádon, Gyulán, Hódmezővásárhelyen, Kalocsán, Kecskeméten, Kiskőrösön, Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason, Kisteleken, Makó, Orosházán, Szarvason, Szegeden, Szeghalomban és Szentesen, járműjavítói pedig Baján, Békéscsabán, Gyulán, Kecskeméten, Kiskunhalason, Makón, Orosházán, Szegeden és Szentesen találhatóak.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének döntése értelmében 2020. január 1-jétől  nem a Volánbusz Zrt. a város helyi autóbuszjáratainak üzemeltetője.

A továbbiakban a Kecskemétet érintő helyközi járatokon a helyi jegyek és bérletek nem érvényesek.


https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hirek/hir/34653

 

További információk: https://hiros.hu/hirek/kecskemet/majustol-vadonatuj-buszok-kozlekednek-kecskemeten-jol-megfizetett-tapasztalt-helyi-soforokkel

andre névjegye

blog.hu/user/869474/tab/data , blog.hu/user/870746/tab/data , www.blogger.com/profile/04913511731763672942 , www.blogger.com/profile/16789293116260086317 , blogger.hu/user/170038 , blogger.hu/user/182984 , gloria.tv/lowoa , twitter.com/andrelowoa , twitter.com/andre_lowoa ,
Kategória: Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, közlekedési központ | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..